Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

lørdag 24. oktober 2009

Mitt store strikkeprosjekt


Her ser dere litt av mitt store strikke-prosjekt.
Dette er det første teppet (ikke  ferdig) av minst 13. Strikker helt enkle lapper i rettstrikk med 30 masker på pinnen.Bruker Østlandsgarnet på Nille i ren ull.
Mine barnebarn skal få hvert sitt til konfirmasjonen. Hittil er det bare et  av barnebarna som har fått teppe. (Dette) Hun liker fargene sort og blå, så da ble teppet strikket i de fargene. Hun sier hun er kjempeglad i teppet. Jeg har strikket ferdig til tre barnebarn til. Teppene deres ligger i hver sin plastboks med lokk, og med litt lavendel lagt i, slik at det er god lukt i dem når de skal gis bort. Hvert teppe er i de fargene som passer hvert barn. Hvert teppe har to røde lapper, sydd sammen slik at det blir til en lomme.( Det symboliserer hjertet mitt for dem. Kjærligheten.) Der kan de ha et hemmelig gjemmested, tenkte jeg. Men, hun som har fått teppe, bruker lommen til å ha ipoden sin i når hun sitter med teppet rundt seg og hører på musikk. Lurt... Etter å ha strikket ferdig 4 tepper, fant jeg ut at jeg måtte bare strikke lapper i fleng i alle farger, for de ungene som skal ha tepper etter hvert er så små at jeg ikke helt har sett fargene deres ennå. Jeg tellet hvor mange jeg har til nå, og kom til 320. (Bildet under.  Det er nok til i alle fall 3 tepper til. Da er det "bare" 6 tepper igjen, så vidt jeg vet. Ungene sier de er ferdige med barn nå, men det vil jo tiden vise. Jeg har med meg strikketøyet over alt. Når jeg venter hos legen, sitter på i bil, ser på tv osv. Har holdt på med disse lappene i over tre år nå, men er faktisk ikke lei.

3 kommentarer:

sylvia sa...

oj.det var litt av et prosjekt du har der,men så koselig da,et nydelig minne fra deg lir dette.
ha en fin lørdag vennen.
her er vind og litt regn,huskaldt så fyrer på peisen,blir fort varmt da..
klem fra sylvia

helle - pirettehuset.dk sa...

Det bliver fint! Klem Helle

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Her var det koselig!
Så fine gaver til dine barnebarn, kjærlighet i hver maske.
Deilig med duften av lavendel i ting som skal lagres en stund.
Min niese har to søte pinchere ,som jeg har blitt så betatt av.
Ha en nydelig søndag
!:)