Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

onsdag 6. oktober 2010

En kommode full av minner...

Jeg har en kommode med 14 skuffer. I hver skuff ligger minner fra jeg var lita. Ikke alle tingene er de som jeg eide, men maken som jeg har fått tak i. Det er desverre ikke mange av mine leker som overlevde tre yngre søsken og en mor som kastet det meste. Men noen har jeg.
Tenkte jeg kunne åpne en og en skuff for dere, hvis dere har lyst til å se.
I den første skuffen ligger
mange dyr. Jeg samlet på all slags dyr, og jeg husker ennå den utrolige lykkefølelsen jeg fikk om mamma kom og ga meg et lite dyr som hun hadde kjøpt på en tur til byen. Det var ikke bare for dyrets skyld, men for at hun hadde kjøpt noe BARE TIL MEG.
Som alle andre, samlet jeg på små kort av filmstjerner og sangere. Sikkert mange som husker disse. De figurene nederst til høyre fikk vi i adventskalendere. Samlet vel ikke direkte på disse, men de gir minne-følelse.

Så er det kanskje noen som har lagt merke til at jeg har opprettet en ny blogg. Slektens gang, har jeg kalt den. Målet mitt med den, er å samle slektshistorie på en litt annen måte enn bare med kjedelige data. Og så kan jeg jo lage bok av den bloggen. Jeg har begynt med meg selv, og skal ta for meg  mitt liv i korte trekk. Deretter kommer jeg til å komme med foreldre, besteforeldre osv. Og jeg vil bruke bilder til å fortelle hvordan livet var i de forskjellige generasjonene. Hverdagshistorie er spennende, synes jeg. Og det er ikke lett for barn å forstå at det ikke var tv.osv før i tiden. Bare klikk på bildet av meg som lita, og du kommer dit, om du vil titte.
Ha fine dager alle der ute......
Klem :O)

7 kommentarer:

Frøydis sa...

Heisann :-)
Så spennende med en anderledes blogg fra deg da, den skal jeg innom med ên eneste gang!

Her er det grått, regner kraftig innimellom, men gleder meg til gåturen mot sentrum om noen få timer :-)

Ha en fin dag og klem fra meg

Gudrun sa...

Fin byrå du har, full med fina minnen.
Intressant att skapa en släktblogg, då blir det rena släktforskningen samlat där.
Önskar dig en fin dag.
Kram

Abrakadabras. sa...

Så gøy ide, med en nostalgikommode. Og gjett om jeg kjenner igjen lekene :o) Spessielt kalenderdyerne. Jeg syntes julekalenderne var gøyere før, selv om det nesten bestandig var en kamel, elg eller Maria og Jesusbarnfigur på julaften.

Du åpner vel en skuff nr to en dag . Hehe, blir nesten som en kalender det også ;O)
Vennlig hilsen Jorunn :o)

Ruths datter sa...

Bare kommoden i seg selv var jo staselig. Og så koselig med dine minner da. Husker godt de dyrene. Takk for titten.
Klems

Anonym sa...

Hei.Så koselig.Nydelig kommode og dyr.Ja vi har oftes en del ting som har minner.Er vell kommet i den alderen at vi har slike tanker.Ønsker deg en riktig fin Onsdagskveld.Klem fra Bodil.

Nostalgia sa...

Så koselig med en slik kommode ! Tenker at vi skulle hatt en slik alle sammen fylt opp med gode minner :-)

Ønsker deg en fiiin kveld !
klem, Nostalgia

verdens heldigste mamma sa...

God kveld :)

Er bare innom en liten tur etter kveldsvakta. Skal på tidlig vakt i morra igjen men måtte titte innom her ! Har du laga ny blogg??? Gjett om jeg er glad jeg fikk møte deg som er så glad i slekta ! Og ikke minst glad i og fortelle om gamle dager! Jeg elsker gamledager!! ( trur jeg da .. jeg var jo ikke der ... ) Liker hvertfall og lese/høre om den! Så nå skal jeg ikke skrive meg helt bort men heller gå rett inn og ta en titt på slektas gang!;)

God natt:)