Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

torsdag 23. mai 2013

Viking-frue.

Ja,ja Muffin , siden du etterlyser vikingutstyret mitt så får jeg vel vise det fram da.  Har faktisk ikke tenkt på å blogge om det jeg... Det er jo ikke så ofte det blir brukt, desverre.

Her er jeg vikingfrue. Skulle hatt hodesjal, men det er så ekkelt å ha på. Bildet er tatt for noen år tilbake da jeg hadde lengere hår.
Er ikke i fullt utstyr, da dette ikke var en viking-anledning.

Disse bruker jeg å ha hengene under den ene skål-nålen. Den til venstre er en liten saks (10cm) som er ypperlig til å klippe av tråder med. Kniven til høyre er ca 8 cm og egentlig mest til pynt for den er ikke skarp. (Hadde kommet til å skjært opp klærne og greier. )Det er min mann som har smidd disse.

Her er redskapene til å lage ild. Fyrstål, flint og knusk. Man slår fyrstålet mot flintstenen så det gnistrer ned i litt knusk som tar fyr. Knusk er kokt og tørket sopp som vokser på trær. Dette har jeg i den skinnpungen dere ser på bildet av meg.

Nøkler må en frue ha i beltet. (Smidde av mannen)


 Smykkene mine. Skålnålene er i bronse og kjøpt på et viking-marked. Perlekjedene har jeg tredd selv.

Perlene er av skinn, bein og glass.

Drikkehorn må man ha. Dette er et kuhorn som jeg har pusset og gnikket så rent som mulig. (Måtte det for å orke å drikke av det)

Opphenget har jeg laget selv av rårandslær. Og mønstereter pautet. Initialer på vikingvis med runer måtte til.
En skje må man ha å spise med. Har ikke laget denne.

Kam var viktig for både menn og kvinner. Her har jeg laget en kam i bein på ekte vikingvis.Det var ikke lett, og en tann måtte forlate plassen sin etter hvert, men det var vel slik det var?
 Denne er ca15 cm lang.


                                      Her har me juksa litt, og laga en viking-kulepenn. Fnis.Noen som kan tenke seg hva dette er?
 Den er laget i massivt glass og er like stor som hånden min omtrent.
Det var det. Skrangler fælt i nøkler når jeg går, men det hører vel med.
Klem.


5 kommentarer:

Ruths datter sa...

Wow.Stilig.
Klemz

Asbjørg sa...

Det var en staslig dame i vikingantrekk!

CampusNord sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kamerasamleren sa...

Hei på deg igjen, Vikinge fru Bossa!

Ramlet over deg i en annen blogg og tenkte at nå var det på høy tid med en liten hilsen igjen.

Savner dine tidligere og ganske så hyppige besøk jeg. Og mange tanker ligger igjen i minnet om det friske innslaget som dukket opp oss i mellom.

Håper du får en fin Vikingetid fremover og også "Bossa tid" :)

ilmedby sa...

Hei!

Dette er vel lovlig på etterskudd, men om du fortsatt skulle være nysgjerrig på hva den grønne glasskulen er på det siste bildet så kan jeg muligens hjelpe.

Ser få andre alternativer til at dette er en klassisk glattestein, eller sømglatter. Disse ble nok brukt til å takle mindre rynker og skrukker i spesielt serker og underskjorter der kun deler av plagget var synlig under hovedantrekket, slik som ermer og halsåpninger.

https://snl.no/glattestein

Håper dette var til hjelp, og må forøvrig ta meg tid til å skryte av vikingantrekket ditt; da spesielt beinkammen som var helt nydelig.

Ida