Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

søndag 25. juli 2010

Tar utfordring om bøker......

June med bloggen Nostalgi og Skriverier  har dette flotte innlegget : 

Jeg kan ikke plukke ut en enkel bok. Det er mange bøker jeg ser titt og ofte i.
Er veldig glad i historie, og da særlig lokalhistorie. Hverdagslivet til mine forfedre er spennende.  
Denne boken har gitt meg mange gode opplevelser fra jeg var lita jente. Det er nr. 3 i en serie på 12 bøker med eventyr og andre små historier og regler.  Min eldre søster leste som regel for meg, spesielt da jeg var syk. Og under her er eventyret jeg likte aller best.
Eventyret om Pomperipossa.


For n-te gang er Kristin Lavransdatter i ørene mine. Jeg forsvinner inn i en verden på 1300-tallet med disse bøkene. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt på disse, men jeg finner alltid noe nytt i dem. Filmen har jeg sett, og på hjemvei fra en ferie for noen år siden, var vi innom i Sel og så på stedet der filminnspillingen hadde foregått. Vi gikk rundt i husene, med tidsriktige klær som ble tildelt ved inngangen. Det var såååå spesielt.  Men et par år etter skulle vi vise noen venner av oss dette flotte stedet, og da hadde de ødelagt alt ved å ha guider og en helt annen inngang. Fikk ikke det samme inntrykket i det hele tatt. Og så er det jo alltid noen høyrøstede mennesker som vet bedre enn guidene......
Ha en flott kommende uke alle sammen........

 

5 kommentarer:

June sa...

Så artig at du tok bok-utfordringen på strak arm!
Akkurat som deg er jeg også glad i historie, først og fremst lokalhistorie, og leser gjerne i bygdebøker og årbøker fra historielagene rundt her jeg bor.
Derimot har jeg aldri hørt Eventyret om Pomperipossa! :) Det høres nesten litt skummelt ut!
Kjempekoselig at du tar med dine barndoms favoritter også!
Kristin Lavransdatter stiller jo i en klasse for seg i litteraturhistorien. Jeg gremmes nesten når jeg må innrømme at jeg aldri har lest bøkene! Men jeg har sett filmen flere ganger og besøkt innspillingsplassen i Sel. Vi var nok der "off season", for det var ingen aktivitet der... men jeg fikk da sett husene fra filmen.

Takk for artig innlegg!

Klem fra June
Nostalgi & Skriverier

sylvia sa...

hei.
så koselig bøker du liker,liker å historie,å særlig fra kjente steder,
så synd de hadde ødelagt stedet.
håper formen din er bra ,beina løper kanskje nå..
ha fortsatt fine sommerdager,
er så nydelig ute her i dag.
nyt dagen.
klem fra sylvia

Bluggi buggi blogg sa...

Så koselig med den gamle eventyrboken. Det er så kjekt å ha sånne minner.
Ha en fin dag.
Trude :)

Gudrun sa...

Hej Bossa!
Hoppas du har en härlig sommar.
Pomperipossa läste jag som barn men oj vad länge sedan.
Ha en härlig helg
Kram

Frøydis sa...

God morgen :-))

Mitt skattkammer....de bøkene hadde vi også da vi var små..så artig å se den igjen! Merkelig hva man glemmer, så ser man et bilde, og vips så er det tilbake...

Koselig å høre fra deg, jeg har blitt ufattelig treg med å legge igjen spor etter meg...beklager, skal skjerpe meg! (For n'te gang, hehe)
Klem, Frøydis