Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

lørdag 22. mai 2010

Mellom regnbygene...

 jobbes det med balkong-pryd. Jeg synes denne kurvstolen er lekker, og vidunderlig å sitte i. Spray-maling må til, og hvit skal den bli, håper jeg. Håper det holder med de 5 boksene jeg har kjøpt. Hehe....

Litt mer om skinnbrevene jeg fikk TA PÅ!!!!!! Har fått spørsmål om jeg kunne lese det som står på dem. Det prøvde jeg ikke på en gang. De er skrevet på gammelnorsk , og ble oversatt i 1892. 
Slik står det i brevet fra 1422:( brevet med 3 segl)
Datoen på brevet er 31.5.1422.
Til alle som ser eller hører dette brev, sender Tord Jonsson, Bård Toresson og Torkel Torsteinsson Guds og sin hilsen. Vi vil gjere eder kunnig at vi var på Rakkestad kirkegård på kvitsøndag på det trettande og tjuende året under vår herre Eirik, med Guds nåde Norges konge, og mange andre gode menn var hos. Vi så og hørte på at de holdt hendene sammen på den ene siden Tollak Steinarsson og på den andre siden Geirmund Olafsson og Ragnhild, hans ektehustru, med den avtale, at de byttet jord seg imellom, slik at Geirmund ga Tollak 9 øresbol i vestgården i Haraldstad og et halvt merkesbol i Krok, som ligger i Utenskogs fjerding, fritt og hjemlet for hver mann utengjerds og innengjerds mot 9 øresbol i sønste Bådal, etter det som Tollaks brev sier, som han avhendet til den førnevnte Geirmund. Likeså skal og hver jord for seg være fri og hjemlet for hver mann med alle luter og lunner som tilligger fra gammel og ny tid utengjerds og innengjerds, og til vitnesbyrd satte vi våre segl for dette brev, som ble gjort år og dag som før er sagt.

Det mest tydelige seglet. Det skal være et posthorn. 

Artige greier altså.
Ønsker med dette alle dere en riktig god pinse, og takk for alle hyggelige kommentarer fra dere....

8 kommentarer:

sylvia sa...

hei,
nydelig stol du har,vet du ...når jeg var 16år og hadde sommerjobb i blomster butikk da sparte jeg til 2 sånne stoler,påfugl stoler ble de kalt dengang,
mine er borte nå.
de er veldig fine.
ååå disse gamle skrifter er såå herlig.
ønsker deg en fortsatt fin pinse.
klem fra sylvia

Bluggi buggi blogg sa...

Stolen var kjempe fin. Skulle gjerne hatt to sånne :)
Artig med skinnbrevene. Gøy å lese :)
Fortsatt god pinse.
Trude :)

Bluggi buggi blogg sa...

Stolen var kjempe fin. Skulle gjerne hatt to sånne :)
Artig med skinnbrevene. Gøy å lese :)
Fortsatt god pinse.
Trude :)

GroLinda sa...

Så artig med de gamle brevene altså! Tenk hvordan ting ble "tinglyst" før i tiden ;o) Det skulle vært nå! Kanskje det hadde vært mindre nabokrangel?? ;o) Uansett er det jo helt utrolig at de brevene er SÅ intakte da!! Bra at de blir bevart for ettertiden!
Så flott den stolen din er da ;o) Blir nok fin når du er ferdig med sprayen ;o)
Tusen takk for hilsen. Ja det var noe merkelig med hele kollisjonen. Det skjedde bare 1 km fra der vi bor.... Da vi traff elgen sto tiden helt stille og jeg følte at alt gikk i sakte film og at vi svevde over bakken. Rar følelse. Jeg var ikke redd og satt UTEN belte, helt rolig (med kaka på fanget) Helt ubeskrivelig følelse! Vi er evig takknemlig for at vi lever!!
Ønsker deg og dine en nydelig og fredelig pinse min venn ;o)
Stor klem fra Gro :o)

Kalimera's blogg sa...

Ønsker deg også en deilig pinse.
Klem fra Helen

Laila -Karin sa...

Flotte de påfugl stolene.
Er redd du får litt av en jobb vist du skal bruke spray lakk.
Ha forsøkt og det dekker dårlig ..
Ha en fortsatt fin pinsehelg.
Klem

En mors verden sa...

Hei!
Tenkte på deg, da jeg leste om brevene i avisa:) Trodde du skulle vært der før åpningstid;) Men enda bedre med en privatvisning;)
Formen er bra igjen, og jobber på:)
Klem fra meg:)

sylvia sa...

hei igjen.
må inn å takke for hyggelig hilsen hos meg på dagen min,det gleder meg stort.
håper du har en fin pinse fortsatt,
med sol å varme,
nydelig her idag å.
blir å få litt besøk idag.
stor klem fra sylvia