Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

søndag 7. oktober 2012

Noe må man finne på

når man bare sitter her. Jeg er veldig lite mobil for tiden. Blir sliten av å gå fra stua til kjøkkenet. Etter at den ene legen etter den andre har overhøvlet meg med at jeg er slik på grunn av røyking, kom jeg til slutt til en som ikke nevnte røyking, men som fortalte meg at jeg har et syndrom. Det heter Leriche-syndrom. Det er slik at hovedpulsåren i magen tettes igjen av kalk. Akkurat der som åren deler seg i to og går ned til beina. I tillegg er det unormale årer til beina. Mine har blitt kalt for gulrotårer. Man får ikke syndrom av å røyke, men det hjelper helt sikkert ikke på situasjonen.  Mine kolestrolverdier er helt fine, og jeg klarer å holde langtidssukkeret på et fint nivå. Så ingen kan si meg hvorfor det dannes kalk akkurat der og ingen steder ellers i kroppen Det er vel det som er syndromet. Til nå har jeg vært 5 ganger på sykehus for å åpne årene med stenter. Har den ene etter den andre inni hverandre. Nå kan de ikke gjøre det mer, og i disse dager er en større operasjon  i vente. De skal bytte ut den tette  delen av hovedpulsåren med en kunstig en. Y-graft operasjon heter det. Det eneste jeg gruer meg til er å våkne opp etter operasjonen, da jeg tidligere har blitt dritsjuk av narkosen. Når det er over, gleder jeg meg til å bli fort bra etter operasjonen for så å kunne gå igjen. Da skal jeg ut i naturen og kose meg med lydene og alt som er å se. Liker veldig godt å gå alene. Da får jeg tenkt og kost meg som jeg vil. Så skal jeg gjøre et tappert forsøk på å ikke begynne å røke igjen etter at jeg er ute av sykehuset. For jeg røyker ikke mens jeg ligger på sykehus. Jeg vet jo at det ikke er bra å røyke..... I går var jeg på MR og til tirsdag skal jeg på undersøkelser og samtaler med lege og anestesilege. Da skulle det visst ikke ta så mange dager etter det før operasjonsdagen kommer.
 
Nå har jeg brukt noen dager på å stikke nåler i ull, og denne vesle krabaten kom frem. Mitt første forsøk på filting.........
Ha det godt alle.....
Klem fra Bossa.

6 kommentarer:

"Mira" sa...

Så søt! Men det forundrer ikkje meg, at du får til filting også, for du er så flink med hendene.

Lykke til med operasjon, og røykestopp.
God bedring, håper det blir vellykka og at du blir fort bra igjen.

Klem,

sylvia sa...

Hei kjære venn,
Lenge siden jeg har besøkt de nå,
Så trist å lese om din helse, ble lei meg,
Men godt å høre du skal få hjelp til dette, må være strevsomt.
Ja etter operasjonen gir du alt til deg selv, jeg har selv slutta å røyke for 26 år siden, da klarer du det å min venn.
Gåper operasjon får fort å vi kan få høre her hvordan det går med deg.
Nydelig figur du har laget der, en riktig kose kamerat,
Flink du er.
Ønsker deg lykke til å masse god bedring,
Tenker på deg.
Klem fra sylvia

Asbjørg sa...

Så søt mus du har laget!

Masse lykke til med operasjonen,håper det går greit å komme seg etterpå!Ha en fin dag!

Ruths datter sa...

Stilig krabat du har laget. Leit at du har problemer med helsen da. Ønsker deg bedre dager.
Klem

Karl Halvorsen sa...

Hei Bossa!

Hvordan går det med deg? Har du fått noen bedring i sikte? Høtes ikke særlig ut dette. Heller ikke det med røykingen, men det har du vel kontroll på selv. :)

Det hadde ikke jeg helt, før Kolsen kom og tok over kontrollen. Det er heller ikke noe særlig. Nevner det i forbifarten, for den gjør sikkert ikke livet veldig mye lettere. :)

Ønsker deg til lykke med behandlingen og...ja du skjønner. Håper dagen blir bedre etter hvert så du kan få rørt på deg igjen, slik som du er vant til. :)

www.karlhalvorsen.com

Eva sa...

Håper det går bedre med deg etter operasjonen og at du kommer deg ut i naturen igjen.. Lykke til med røykestopp, du klarer det når du motiverer deg selv!Nydelig figur du har laget, og så er du så flink med hendene..