Velkommen hit til meg. Håper du får en trivelig stund. Jeg blir lykkelig for en hilsen fra deg, slik at jeg kan besøke tilbake.

onsdag 12. januar 2011

Beklager, er for tiden i en annen tid.

Jeg har endelig funnet en mulighet for å søke på mine svenske forfedre, og tiden er gått med til det for det meste. I Sverige må man betale for å lete i kirkebøker, og jeg har leid meg inn for en måned. Må passe på å benytte tiden godr. I Norge er jo dette gratis. Har så mye svenske forfedre at om man legger sammen alle delene så er jeg halvt svensk. En oldefar på morssiden var svensk, min farfar var svensk og min farmor var halvt svensk. Det var bare en av dem jeg ikke visste noen ting om i det hele tatt. Bare når han var født, og at han mistet sin første kone i Sverige i 1886. Og nå har jeg funnet ham også. Ved hjelp av et svenskt slektsforum . La inn et spørsmål om noen kunne hjelpe meg å finne ut hvordan jeg skulle gå fram. Hadde ikke noe tro på å få svar, men samme kveld fikk jeg to svar, og navn og datoer og alt stemmer. Gjett om jeg ble glad da. Har tatt meg litt tid å finne ut av hvordan svenskene førte bøker, og jeg begynner å få til å finne ut av det. 

Dette er oppføring av dåpen til en tipp-oldemor i Sverige. Kerstin. Og foreldrene hennes er jo mine tipp-tipp-oldeforeldre.

Her er de oppført i Husførhørslängd. Akkurat hva det gikk ut på, er jeg ikke sikker på., men de som har sett på Emil i Lønneberga, husker vel kanskje at det foregikk husførhør. Stina som var så nervøs og svarte feil på det presten spurte om. I alle fall er det skrevet opp hvem som bodde på plassene , og man kan følge dem fra den ene plassen til den andre. Kjekke greier. Jeg finner jo ut masse om folka bare ved å finne denne oppførelsen.
 Nå må jeg dukke inn på 17-1800-tallet igjen. Skal bli flinkere til å kommentere dere når jeg kommer meg til 2011 igjen.     Hej då!!!!!


12 kommentarer:

BROCANTE sa...

Dette må jeg vise til min samboer - han er i "en annen tid" mange timer hver dag! :-)
Dette er så gøy - har drevet med min slekt også og faktisk kommet veldig langt tilbake. Jeg var heldig å hadde de fleste i Telemark og Hallingdal og der finnes veldig gode bygdebøker. Har du sjekket om Sverige har tradisjon med Bygdebøker?

sylvia sa...

hei.
men å spennende da, kos deg i gammel tid du vennen,
må være så gøy å finne ut av dette ,
da bare "sees" vi i nå tid eterhvert da...
klem fra sylvia

Frøydis sa...

Det ser så gøy ut, og jeg har tenkt tanken mange ganger, men blir vel med det..kjenner jeg meg selv rett.
Den tålmodigheten min er ikke den jeg er aller mest kjent for kan du si, hehe

Lykke til videre på jakten, og klem fra meg

Anonym sa...

Hei.Så koselig.Så spennendes.Kos deg masse med det gammle.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Anne-Lise sa...

Så flott at du har funnet fram i de svenske kildene. Der er det mye fint å hente, men som du sier ikke helt gratis. Jeg har drevet med slektsforskning ganske lenge og det er fortsatt like intresant. Når du har løst ett problem, så dukker det opp minst to nye :))
PS.. Du må bare spørre dersom du trenger noe hjelp eller tips. Lykke til videre.
Koselig blogg du har som jeg ønsker å følge. Den ligger nå på min faste bloggliste.

Petrine sa...

Hei igjen !

Spennande med slik slektsgransking. Petrinemannen er stadig inn å kiker i gamle kirkebøker og kan fortelle meg litt om mine aner. Eg veit ikkje om eg har slekt i Sverige. Det er her ute på Norskekysten mine aner har levd.

Håper du finner noke spennande, om ikkje så får du likevel kose deg:)

Petrineklem:)

Gudrun sa...

Oj, vilket arbete du har, men du har ju kommit riktigt långt nu. Kul!
Lycka till.

En mors verden sa...

Heisann!
Jeg er veldig glad for at du finner ut så mye!
Og du får pugge gangetabellen, og komme på baking;)

Klem fra meg:)

Ruths datter sa...

Så spennede da. Ikke rart at tiden går med sånt arbeid. Ønsker deg lykke til og en fin uke
Klem

Karl Halvorsen sa...

Ikke noe å skamme seg over det Bossa. Men gjør det når jeg ser din iver hvor flik du er på dette området. Som jeg har sagt tidligere, jeg beundrer deg.

Lykke til, men gå ikke for fort frem da, ta deg en pause i mellom og stikk gjerne innom hos meg. :) Mens du slapper av. Tvi tvi! Jeg er sikkert på at du får orden i dine og slektas røtter! Og ikke minst, kos deg fortsatt med arbeidet.

Anne-Lise sa...

Heisann
Håper at går det går bra med slektsforskninga di.
Tar du imot en liten utfordring? Det er som du ser bare for morro skyld.
http://kaskilli.blogspot.com/2011/01/4-x-4-en-ny-utfordring-fra-laila.html

Lykke til videre da, og ser fram til at du kommer på bloggen igjen. Men som Karl sier, ta den tid du trenger.
God helg !!
Hilsen Anne-Lise

Beate sa...

Så spennende!
Er intressert i slektsforskning,men har ikke begynt å gave jupt i slekta ennå;)
Klem fra Beate